Kinietiški patiekalai

Dažniausiai kiniškus patiekalus esame pratę valgyti tik kinų restoranuose, kurių šiandien galime rasti kiekviename mieste, netgi kiekviename rajone. Bet kodėl gi nepasigaminus jų namuose? Galvojate, kad tai sudėtinga? O gi visai ne. Yra greitai paruošiamų ir itin paprastų kiniškų patiekalų. Be to, šiais laikais galime lengvai rasti parduotuvėse visų reikalingų ingredientų. Todėl kai norisi kažko egzotiško, drąsiai eksperimentuokite.

Kinija – didžiulė šalis, turinti ilgą istoriją. Priklausomai nuo skirtingo regiono bei klimato, vyrauja skirtingo skonio ingredientai bei egzistuoja tūkstančiai tradicinių patiekalų. Populiariausi Vakaruose ir mums Lietuvoje gerai žinomi kiniški patiekalai, kuriuos galime pasigaminti: gong bao vištiena (su riešutais), saldžiarūgščiai mėsos ar daržovių patiekalai – kaip gi be saldžiarūgščių baklažanų, įvairiausi patiekalai sojos padaže, patiekalai su bambuko ūgliais, žymioji Pekino vištiena, “spring rolls” suktinukai, kiniški makaronai, koldūnai – maži koldūnai “jiaozi” arba dideli, garinti koldūnai “baozi” su įvairiausiais įdarais, kiniškos salotos ar sriubos, daugybė ryžių patiekalų ir dar daug daug daug kitokių skanumynų. Berašant net seilė nutįso J

Kiniški patiekalai, kurie mažiau žinomi pas mus, bet itin skanūs: barbekiu iešmeliai kao rou (panašu į mažus šašlykiukus iš įvairių produktų bei su daug prieskonių), žymieji mėnulio pyragėliai, tofu sūrio patiekalai, “hot pot” sriubos, tradiciniai kiniški saldumynai...

Pasistengsime palepinti tiek populiariais, tiek mažiau žinomais receptais, kad kiniški patiekalai taptų Jūsų virtuvės dalimi ir nereikėtų ieškoti kinų restorano, kai norisi pasilepinti kažkuo egzotiškesniu.

 

 

 

Rūšiuoti:
Filtruoti