Cukinija
Cukinija – tikra daržo karalienė. Joje tiek daug mūsų organizmui naudingų medžiagų, kad visi dietologai sutaria, kad reikėtų cukinijų valgyti kaip įmanoma daugiau. Be to, jose yra labai labai nedaug kalorijų, todėl visi besilaikantys dietos gali drąsiai cukiniją traukti į savo mėgstamiausių daržovių sąrašus.
Vasarą cukinijų pridera tiek daug pas mus, kad mes dažnai nežinome, ką gi su jomis daryti. O daryti galima labai daug– tereikia fantazijos ir noro! Juo labiau, kad cukinija yra labai patogi gaminimui, nes yra neutralaus ir švelnaus skonio bei greitai sugeria visus kitus skonius.
Iš cukinijų galime virti sriubas, gaminti troškinius su kitomis daržovėmis arba mėsa, kepti blynus, dėti į bulvių plokštainį, kepti užkepėles, netgi daryti uogienes žiemai. Cukinijos dažnai naudojamos padažams bei salotoms. Pats populiariausias būdas pagaminti cukiniją – ją išskobti ir įdaryti kitais ingredientais: mėsa ar kitomis daržovėmis.
Kaip ir minėjome, cukinija labai greitai sugeria kitų ingredientų skonius, todėl galima tuo kūrybiškai pasinaudoti. Pavyzdžiui, jeigu mes užpilsime cukinijas ananasų sultimis, mes neatskirsime jų nuo ananasų gabaliukų. Taip pagamintos cukinijos gali puikiai pasitarnauti įvairiausiems desertams. Taip pat iš cukinijos galime iškepti labai gardžią cukinijų duoną ar keksą.
Taigi cukinija – iš tiesų, labai universali daržovė, kuri kartais būna pamirštama, nes nežinome, ką su ja daryti. Kad taip nenutiktų ir galėtumėte išradingai panaudoti savo turimą cukinijų derlių, parūpinsime įvairiausių puikių receptų – nuo pačių paprasčiausių iki galbūt netikėtų ir stebinančių.