Pyragėliai su pomidorais
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Traški tešla ir sultingas įdaras – jūsų draugai tikrai bus nustebinti neįprasta užkandėle, o šeimos nariai prašys dar ir dar iškepti.
Ingredientai
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Pomidorai 5 vnt
- Sūris 200 riekė (-ės)
- Petražolės Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Eiga
- Pomidorus supjaustyti griežinėliais;
- Surį sutarkuot, susmulkinti česnako skilteles, įberti kapotų žalumynų, druskos;
- Tešlos ruošimui į dubenį įpilti stiklinę verdančio vandens, išmaišyti cukrųvbir druską, įpilti aliejaus. Suberti miltus ir gerai išminkyti tešlą. 30 min duoti tešlai pastovėti;
- Pusę tešlos plonai iškočioti;
- Su puodelio ar stiklinės pagalba išspausti apvalius apskritimus ant kurių sudėti pomidorų griežinėlius, o ant pomidorų dėti pasiruoštą įdarą iš sūrio;
- Iškočioti antrą gabalą tešlos taip pat išspausti apvalius tešlos griežinėlius ir jais uždengti pomidorus su įdaru;
- Kepti gerai įkaitintame puode su aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.