Pyragėliai (bandelės) su aguonų ar grybų įdaru

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.

Šias bandeles su įdaru galima valgyti tiek karštas, tiek šaltas. Galima iš karto pasigaminti jų daugiau - užteks ir šeimynai, ir į darbą nusinešite. Taip pat tai puikus užkandis Kūčių stalui. 

Ingredientai

  • Miltai 500 g
  • Mielės 20 g
  • Cukrus 20 g
  • Druska 20 g
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Aguonos 150 g
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Džiovinti grybai 150 g
  • Svogūno roputės 2 vnt
  • Pipirai Pagal skonį
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Dubenėlyje mieles išsukame su šaukšteliu cukraus, kol pasidarys vientisa tyrelė. Į išsuktas mieles supilame kiek pašildytą (iki 40°C) vandenį, suberiame dalį miltų, gerai išmaišome, o paviršių apsijojame miltais.
  2. Uždengę drobele tešlą paliekame šiltai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, į ją suberiame likusius miltus, cukrų ir druską (galima dar įpilti 2-3 šaukštus aliejaus) ir minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų ir joje atsiranda daug oro pūslelių. Uždengiame drobele ir paliekame šiltai, kad vėl pakiltų.
  3. Pakilusią tešlą iškočiojame 1-1,5 cm storio lakštais. Lakštus supjaustome 4x4 cm dydžio kvadratėliais arba stikline išspaudžiame apvalų rutuliuką. Ant jų uždedame paruošto (aguonų arba grybų) įdaro. Tada gražiai virvute pirštais užspaudžiame kraštus. Bandeles sudedame į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kartą kildiname apie 30 min. Pakildintus pyragėlius apie 20 min. kepame iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname skardoje.
  4. Ant stalo pyragėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus.
  5. Aguonų įdaras: aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir 2-3 val. palaikome, kad išbrinktų. Tada jas nukošiame per sietelį, sumalame du kartus mėsmale ir pagardiname cukrumi.
  6. Grybų įdaras: džiovintus grybus išmirkome šaltame vandenyje ir išverdame pasūdytame vandenyje. Po to nukošiame, supjaustome smulkiais kubeliais ar sumalame mėsmale bei pakepiname aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais. Pagardiname maltais pipirais ir atvėsiname.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!