Pyragėliai (bandelės) su aguonų ar grybų įdaru
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 19, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
3 val.
Šias bandeles su įdaru galima valgyti tiek karštas, tiek šaltas. Galima iš karto pasigaminti jų daugiau - užteks ir šeimynai, ir į darbą nusinešite. Taip pat tai puikus užkandis Kūčių stalui.
Ingredientai
- Miltai 500 g
- Mielės 20 g
- Cukrus 20 g
- Druska 20 g
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Aguonos 150 g
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Džiovinti grybai 150 g
- Svogūno roputės 2 vnt
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Dubenėlyje mieles išsukame su šaukšteliu cukraus, kol pasidarys vientisa tyrelė. Į išsuktas mieles supilame kiek pašildytą (iki 40°C) vandenį, suberiame dalį miltų, gerai išmaišome, o paviršių apsijojame miltais.
- Uždengę drobele tešlą paliekame šiltai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, į ją suberiame likusius miltus, cukrų ir druską (galima dar įpilti 2-3 šaukštus aliejaus) ir minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų ir joje atsiranda daug oro pūslelių. Uždengiame drobele ir paliekame šiltai, kad vėl pakiltų.
- Pakilusią tešlą iškočiojame 1-1,5 cm storio lakštais. Lakštus supjaustome 4x4 cm dydžio kvadratėliais arba stikline išspaudžiame apvalų rutuliuką. Ant jų uždedame paruošto (aguonų arba grybų) įdaro. Tada gražiai virvute pirštais užspaudžiame kraštus. Bandeles sudedame į aliejumi išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar kartą kildiname apie 30 min. Pakildintus pyragėlius apie 20 min. kepame iki 180-200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname skardoje.
- Ant stalo pyragėlius galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus.
- Aguonų įdaras: aguonas užpilame verdančiu vandeniu ir 2-3 val. palaikome, kad išbrinktų. Tada jas nukošiame per sietelį, sumalame du kartus mėsmale ir pagardiname cukrumi.
- Grybų įdaras: džiovintus grybus išmirkome šaltame vandenyje ir išverdame pasūdytame vandenyje. Po to nukošiame, supjaustome smulkiais kubeliais ar sumalame mėsmale bei pakepiname aliejuje su smulkiai supjaustytais svogūnais. Pagardiname maltais pipirais ir atvėsiname.
- Skanaus:)