Pyragas su varške ir pomidorais

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Labai greitas ir nepaprastai skanus pyragas su varške ir pomidorais. Tereikia turėti sluoksniuotos tešlos lakštų, varškės ir pomidoriukų ir gardūs pusryčiai bei lengvi pietūs ar vakarienė jau čia. Skanaus:) 

Ingredientai

  • Sluoksniuota tešla 200 g
  • Varškė 200 g
  • Fermentinis sūris 100 g
  • Grietinė 1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinio baltymas 1 vnt
  • Krapai Pagal skonį
  • Pomidoriukai 1 sauja (-os)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinio trynys 1 vnt

Eiga

  1. Iš sluoksniuotos tešlos lakšto išpjauname maždaug 25 cm dydžio blyną, kurį padedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Tešlos kraštelius sutepame kiaušinio trynio plakiniu. Iš likusios tešlos išpjauname kelias 1,5 cm pločio juosteles, kurias uždedame ant pagrindo kraštų - padarome bortelį.
  2. Varškę sumaišome su stambiai sutarkuotu fermentiniu sūriu, įdedame grietinės, smulkiai pjaustytų krapų, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Kiaušinio baltymą išplakame iki standžios masės, sudedame į varškės masę ir viską išmaišome. Įdarą sudedame ant tešlos pagrindo. Ant viršaus uždedame per pusę perpjautus mažus pomidoriukus.
  4. Pyrago kraštus sutepame kiaušinio trynio plakiniu.
  5. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus.
  6. Iškepusį pyragą apibarstome smulkintais krapais.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai