Prancūziško skrebučio suktinukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Saldus pusryčių patiekalas - kitoks tradicinio Prancūziško skrebučio receptas.

Ingredientai

  • Forminės duonos riekutės 8 vnt
  • Nutela arba kreminė varškė 4 šaukštas (-ai)
  • Vaisiai (braškės, bananai ir kt.) Pagal skonį
  • Cinamonas 2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cukrus 60 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Pienas 45 ml
  • Sviestas (keptuvei patepti) Pagal skonį

Eiga

  1. Nuo kvadratinės duonos nupjaukite pluteles. Su kočėlu arba stikliniu buteliu suspauskite duoną, kad ji būtų plokščia.
  2. Maždaug 2 cm atstumu nuo krašto dėkite jūsų pasirinktą įdarą - nutelą arba kreminį sūrį kartu su keliais smulkiais gabaliukais vaisių. Duoną susukite ir užtvirtinkite mediniu pagaliuku. Kartokite tą patį su kiekviena duonos riekele.
  3. Išplakite kiaušinius su pienu, kol viskas tampa vientosis masės.
  4. Atskirame inde sumaišykite cukrų su cinamonu.
  5. Įkaitinkite keptuvę ir išlydykite sviestą.
  6. Kiekvieną susuktą duonos riekelę dėkite į kiaušinio plakinį ir dėkite kepti.
  7. Kepkite, kol duona gražiai apskrus. Papildomai kepant į keptuvę įdėkite sviesto, kad neprisviltų.
  8. Iškeptus suktinukus iškart apvoliokite cinamono ir cukraus mišinyje.

Panašūs receptai