Pipirinis Portobelo steikas

Šefo receptai
Įkėlė: Geg 31, 2019
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.
Vegetariškas užkandis, lengvi pietūs ar vakarienė - nuostabusis pipirinis portobelo steikas nusipelno būti įtrauktas į jūsų meniu. Greita, sveika ir skanu:) Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Portobelo grybas 1 vnt
- Stambiai malti pipirai 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 pagal skonį
- Avokadai (dideli) 1 vnt
- Žalios citrinos sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Persilado prieskoniai 3 šaukštas (-ai)
- Kokoso kremas 1 šaukštas (-ai)
- Morka 1 vnt
- Burokėliai 1 vnt
- Alyvuogių aliejus 2 ml
- Pomidoras 1 vnt
Eiga
- Susipjaustome nuluptą morką ir burokėlį nedidelėmis lazdelėmis, pašlakstome aliejumi ir apibarstome prieskoniais.
- Daržoves išdėliojame į kepimo indą ant kepimo popieriaus ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
- Portobelo grybą pjaustome apie 2 cm storio griežinėliais, pabarstome pipirais, o pomidorą pjauname 1 cm griežinėliais.
- Grill keptuvėje su trupučiu aliejaus kepame Portobelo grybą, kol gražiai paskrunda iš abiejų pusių, pabarstome druska. Šalia pakepame ir pomidorą.
- Gaminame padažą – su elektriniu smulkintuvu sumaišome avokadą, kokoso kremą, žalios citrinos sultis ir prieskonius iki vientisos masės.
- Grybo kepsniukus patiekiame su keptomis daržovėmis ir avokado padažu.
- Skanaus :)