Pievagrybiuose kepti kiaušiniai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Įdomus būdas išsikepti kiaušinį - tik ir pusryčiasm, ir pietums.

Ingredientai

  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Pievagrybių galvutės 4 vnt
  • Kumpio griežinėliai 4 vnt
  • Alyvuogių aliejus, pipirai, petražolės Pagal skonį

Eiga

  1. Atsirinkite gražios formos grybų galvutes, į kurias tilptų įleistas kiaušinis.
  2. Grybus nuvalykite, išpjaukite kotelį ir lakštelius. Grybo išorę patepkite alyvuogių aliejumi. Kepurėles atsargiai sudėliokite ant kepimo skardos.
  3. Į kiekvieno grybo kepurėlę įdėkite griežinėlį kumpio. Pirmiausia kiaušinį įmuškite į nedidelį indą, o po to iš to indo įpilkite į grybo kepurėlės vidų, ant kumpio. Apibarstykite pipirais ir žolelėmis. jeigu norite, galite pagardinti druska, tačiau jos turėtų užtekti nuo kumpio.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C ir atsargiai įdėkite kepimo indą su grybais. Kepkite 20-30 min. (kepimo trukmė priklauso nuo grybo kepurėlės storio ir mėgstamos kiaušinio konsistencijos).

Panašūs receptai