Pievagrybiuose kepti kiaušiniai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Įdomus būdas išsikepti kiaušinį - tik ir pusryčiasm, ir pietums.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Pievagrybių galvutės 4 vnt
- Kumpio griežinėliai 4 vnt
- Alyvuogių aliejus, pipirai, petražolės Pagal skonį
Eiga
- Atsirinkite gražios formos grybų galvutes, į kurias tilptų įleistas kiaušinis.
- Grybus nuvalykite, išpjaukite kotelį ir lakštelius. Grybo išorę patepkite alyvuogių aliejumi. Kepurėles atsargiai sudėliokite ant kepimo skardos.
- Į kiekvieno grybo kepurėlę įdėkite griežinėlį kumpio. Pirmiausia kiaušinį įmuškite į nedidelį indą, o po to iš to indo įpilkite į grybo kepurėlės vidų, ant kumpio. Apibarstykite pipirais ir žolelėmis. jeigu norite, galite pagardinti druska, tačiau jos turėtų užtekti nuo kumpio.
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių C ir atsargiai įdėkite kepimo indą su grybais. Kepkite 20-30 min. (kepimo trukmė priklauso nuo grybo kepurėlės storio ir mėgstamos kiaušinio konsistencijos).