Meksikietiškos enchiladas

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Visai nesunkiai pagaminamos tikrų tikriausios meksikietiškos enchiladas.

Ingredientai

  • Rapsų aliejus 50 ml
  • Miltai 2 šaukštas (-ai)
  • Meksikietiškas Salsa ar Mole padažas, arba koks kitas raudonasis meksikietiškas padažas 100 ml
  • Vištienos sultinys 50 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Jautiena 300 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Tortilijos lakštai 10 vnt
  • Jelapenas Pagal skonį
  • Čili ar kitos mėgstamos paprikos Pagal skonį
  • Juodosios alyvuogės Pagal skonį
  • Sūris 150 g
  • Kalendra Pagal skonį

Eiga

  1. Į keptuvę įpilame aliejaus, kaitiname ant nedidelės kaitros, supilame miltus, maišome ir kepame, kol miltai pradės „burbuliuoti“. Supilame raudoną meksikietišką padažą (Salsa ar Mole meksikietišką padažą) ir ištirpintą šiltame vandenyje vištienos sultinį. Įdedame druskos ir pipirų. Pamaišydami pakepiname apie 2 minutes.
  2. Gaminame mėsą. Supjaustome svogūną, jautieną ir kartu pakepiname keptuvėje. Geriau naudoti raudonąjį svogūną. Kepame apie 10 minučių. Nusunkiame riebalus, padruskiname ir papipiriname.
  3. Kitoje keptuvėje, įpylę aliejaus, šiek tiek apkepiname tortilijos lakštus.
  4. Įpilame maždaug pusę stiklinės padažo į kepimo indą, kuriame kepsime enchiladas.
  5. Pamerkiame kiekvieną tortilijos lakštą į padažą ir tuomet, sudėję visą likusią mėsą, papriką, alyvuoges, svogūno laiškus, susukame, tačiau pasiliekame kelias daržoves, kad galėtume užbarstyti ant tortilijų.
  6. Likusį padažą užpilsime ant visų tortilijų, kai jas sudėsime į kepimo indą.
  7. Ant visų tortilijų viršaus užberiame tarkuoto sūrio. Galime naudoti įvairius sūrius. Po to užbarstome likusias daržoves.
  8. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepame apie 20 minučių.
  9. Iškepę apibarstome kalendra.
  10. Skanaus:)

Panašūs receptai