Panyro, saldaus pieno sūris

Šefo receptai
Įkėlė: Lapk 29, 2016
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Saldaus pieno sūris, dar vadinamas panyru, puikiai tinkantis įvairiems patiekalams: salotoms, troškiniams.

Ingredientai

  • Pienas 10 stiklinė (-ės)
  • Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
  • Druska Pagal skonį

Eiga

  1. Viename puode kaitiname pieną, įberiame šiek tiek druskos. Pasiruošiame iškart kitą puodą apdengtą marlės dvigubu sluoksniu ar sieteliu, kad po to galėtumėte pilti gautą masę.
  2. Kuomet pienas užvirs,tuomet išspaudžiame citrinų sultis, iškart pradės atsiskirti panyras. Kuomet pamatysite, jog visas pienas sutrauktas ir visas panyras atsiskyrė
  3. Viską pilame į puodą per marlę, likusias pasukas drąsiai galite gerti, ar panaudoti kitą kartą gaminant panyrą, tuomet nereikės naudoti citrinos sulčių.
  4. Kuomet baigėte pieno masę pilti pro marlę/sietelį, gautą sūrį perpilkite šaltu vandeniu, kad jis sukietėtų ir tuo pačiu išplausite rūgštį.
  5. Palikite sūrį nuvarvėti kuriam laikui. Paspauskite sūrį su specialiu presu arba uždėkite ant sūrio sunkesnį indą su vandeniu, kad paslėgtų ir dėkite į šaldytuvą. Kuo sūris ilgiau bus užremtas, tuo sūris bus kietesnis.
  6. Sūrį taip pat galite apkepinti orkaitėje aptepdami majonezu, daug prieskonių ir aptrindami česnaku, bus labai gardu!
  7. Skanaus, gerų kulinarinių šedevrų su šiuo sūriu!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!