Panyro, saldaus pieno sūris
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Saldaus pieno sūris, dar vadinamas panyru, puikiai tinkantis įvairiems patiekalams: salotoms, troškiniams.
Ingredientai
- Pienas 10 stiklinė (-ės)
- Citrinų sultys 5 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Viename puode kaitiname pieną, įberiame šiek tiek druskos. Pasiruošiame iškart kitą puodą apdengtą marlės dvigubu sluoksniu ar sieteliu, kad po to galėtumėte pilti gautą masę.
- Kuomet pienas užvirs,tuomet išspaudžiame citrinų sultis, iškart pradės atsiskirti panyras. Kuomet pamatysite, jog visas pienas sutrauktas ir visas panyras atsiskyrė
- Viską pilame į puodą per marlę, likusias pasukas drąsiai galite gerti, ar panaudoti kitą kartą gaminant panyrą, tuomet nereikės naudoti citrinos sulčių.
- Kuomet baigėte pieno masę pilti pro marlę/sietelį, gautą sūrį perpilkite šaltu vandeniu, kad jis sukietėtų ir tuo pačiu išplausite rūgštį.
- Palikite sūrį nuvarvėti kuriam laikui. Paspauskite sūrį su specialiu presu arba uždėkite ant sūrio sunkesnį indą su vandeniu, kad paslėgtų ir dėkite į šaldytuvą. Kuo sūris ilgiau bus užremtas, tuo sūris bus kietesnis.
- Sūrį taip pat galite apkepinti orkaitėje aptepdami majonezu, daug prieskonių ir aptrindami česnaku, bus labai gardu!
- Skanaus, gerų kulinarinių šedevrų su šiuo sūriu!