Naminis riešutų sviestas

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Naminis riešutų sviestas vos iš trijų ingredientų.

Ingredientai

  • Riešutai 500 g
  • Medus Pagal skonį
  • Druska (neprivaloma) Pagal skonį

Eiga

  1. Išsirinkite norimus riešutus. Tai gali būti žemės riešutai, migdolai, anakardžiai. Riešutus paskrudinkite, kol jie taps gražios auksinės spalvos ir leiskite atvėsti.
  2. Riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės, įpilkite medaus pagal skonį (apie 1-2 šaukštus). Kartas nuo karto padarykite pertraukėlę ir nubraukite ant šono prilipusius riešutus į smulkintuvo vidurį. Jeigu jūsų masė labai sausa - įpilkite nedidelį šaukštelį aliejaus. Turėkite kantrybės ir pamatysite, kad po kiek laiko riešutų masė taps skystesnė ir glotni.
  3. Taip pat smulkinant riešutus galite įdėti priedų, kurie suteiks ypatingą skonį jūsų riešutų sviestui - cinamono, klevų sirupo, šokolado, vanilės ir kt.

Panašūs receptai