Naminis riešutų sviestas
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Naminis riešutų sviestas vos iš trijų ingredientų.
Ingredientai
- Riešutai 500 g
- Medus Pagal skonį
- Druska (neprivaloma) Pagal skonį
Eiga
- Išsirinkite norimus riešutus. Tai gali būti žemės riešutai, migdolai, anakardžiai. Riešutus paskrudinkite, kol jie taps gražios auksinės spalvos ir leiskite atvėsti.
- Riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės, įpilkite medaus pagal skonį (apie 1-2 šaukštus). Kartas nuo karto padarykite pertraukėlę ir nubraukite ant šono prilipusius riešutus į smulkintuvo vidurį. Jeigu jūsų masė labai sausa - įpilkite nedidelį šaukštelį aliejaus. Turėkite kantrybės ir pamatysite, kad po kiek laiko riešutų masė taps skystesnė ir glotni.
- Taip pat smulkinant riešutus galite įdėti priedų, kurie suteiks ypatingą skonį jūsų riešutų sviestui - cinamono, klevų sirupo, šokolado, vanilės ir kt.