Naminiai čeburekai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.

Čeburekai pagal šį receptą būna labai skanūs. Tešla – minkšta ir traški, o įdaras – sultingas.

Ingredientai

  • Miltai 4 stiklinė (-ės)
  • Aliejus 8 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 1 vnt
  • Vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Degtinė 5 šaukštas (-ai)
  • Kiaulienos faršas 300 g
  • Jautienos faršas 300 g
  • Kefyras 1 stiklinė (-ės)
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Petražolės džiovintos Pagal skonį
  • Krapai Pagal skonį

Eiga

  1. Miltų viduryje padarome duobutę, į ją pilame vandenį su druska ir cukrumi, aliejų, degtinę ir išminkome tešlą.
  2. Tešlą pridengiame servetėle ir leidžiame išbrinkti. Po kurio laiko perminkome ir vėl paliekame pastovėti. Taip pakartojame 3–4 kartus.
  3. Iš tešlos sukočiojame 2–3 mm storio lakštą. Pasinaudodami nedideliu dubenėliu (kaip forma), išpjauname apskritimus (maždaug 15 cm skersmens).
  4. Sumaišome mėsą su susmulkintais svogūnais, prieskoniais ir kefyru.
  5. Ant kiekvieno tešlos apskritimo vidurio įdedame po šaukštą mėsos įdaro. Užlenkiame ir gerai apspaudžiame kraštus. Kad kraštas atrodytų gražesnis, galima užspausti jį šakute.
  6. Kepame keptuvėje, įkaitinę daug aliejaus, iš abiejų pusių. Čeburekus galima virti ir gruzdintuvėje.
  7. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!