Naminiai čeburekai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
#mėsospatiekalai #užkandžiai #patiekalaiišfaršo #gimtadieniopatiekalai #kiaulienospatiekalai #jautienospatiekalai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val. 30 min.
Čeburekai pagal šį receptą būna labai skanūs. Tešla – minkšta ir traški, o įdaras – sultingas.
Ingredientai
- Miltai 4 stiklinė (-ės)
- Aliejus 8 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 vnt
- Vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Degtinė 5 šaukštas (-ai)
- Kiaulienos faršas 300 g
- Jautienos faršas 300 g
- Kefyras 1 stiklinė (-ės)
- Svogūnas 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Petražolės džiovintos Pagal skonį
- Krapai Pagal skonį
Eiga
- Miltų viduryje padarome duobutę, į ją pilame vandenį su druska ir cukrumi, aliejų, degtinę ir išminkome tešlą.
- Tešlą pridengiame servetėle ir leidžiame išbrinkti. Po kurio laiko perminkome ir vėl paliekame pastovėti. Taip pakartojame 3–4 kartus.
- Iš tešlos sukočiojame 2–3 mm storio lakštą. Pasinaudodami nedideliu dubenėliu (kaip forma), išpjauname apskritimus (maždaug 15 cm skersmens).
- Sumaišome mėsą su susmulkintais svogūnais, prieskoniais ir kefyru.
- Ant kiekvieno tešlos apskritimo vidurio įdedame po šaukštą mėsos įdaro. Užlenkiame ir gerai apspaudžiame kraštus. Kad kraštas atrodytų gražesnis, galima užspausti jį šakute.
- Kepame keptuvėje, įkaitinę daug aliejaus, iš abiejų pusių. Čeburekus galima virti ir gruzdintuvėje.
- Skanaus:)