Naminė gira

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Puikus ir labai paprastas naminės giros receptas. 

Ingredientai

  • Juoda duona 1 kg
  • Cukrus 200 g
  • Mielės 30 g
  • Razinos 20 vnt
  • Vanduo 8 l

Eiga

  1. Pakepiname duoną iš abiejų pusių. Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu. Po maždaug 3 - 4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai.
  2. Ryte nugriebiame paviršiuje esančias rudas putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdedame dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius, pvz. 2,5 l, ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, užsukame ir pastatome į šaldytuvą.
  3. Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils (maždaug po 8 - 12 valandų), galima gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai