Naminė gira
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Puikus ir labai paprastas naminės giros receptas.
Ingredientai
- Juoda duona 1 kg
- Cukrus 200 g
- Mielės 30 g
- Razinos 20 vnt
- Vanduo 8 l
Eiga
- Pakepiname duoną iš abiejų pusių. Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu. Po maždaug 3 - 4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai.
- Ryte nugriebiame paviršiuje esančias rudas putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdedame dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius, pvz. 2,5 l, ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, užsukame ir pastatome į šaldytuvą.
- Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils (maždaug po 8 - 12 valandų), galima gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę.
- Skanaus:)