Namie keptos tortilijos

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Gaunasi dar skanesnės, nei iš pardutuvės!

Ingredientai

  • Miltai 2 stiklinė (-ės)
  • Vanduo Pagal skonį
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Vandenyje ištirpinkite druską.
  2. Miltus sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.
  3. Viską gerai išminkykite, kol masė taps elastinga, tuomet įdėkite į dubenį, apdenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.
  4. Po pusvalandžio tešlą padalinkite į 8 didesnius ar 12 mažesnių rutuliukų, kuriuos iškočiokite į 2-3mm storio apskritimus.
  5. Sausą keptuvę įkaitinkite ir kepkite tortilijas kiekvieną pusę po 45sekundes, nors laikas priklausys nuo karščio ir tortilijos storio. Kepkite kol tešla pabals, iškils pūslytės.
  6. Iškepusias tortilijas dėkite į drėgną rankšluostuką, kad tortilijos vėstant nesukietėtų, o būtų minkštos ir būtų galima lengvai jas susukti.

Panašūs receptai