Namie keptos tortilijos
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gaunasi dar skanesnės, nei iš pardutuvės!
Ingredientai
- Miltai 2 stiklinė (-ės)
- Vanduo Pagal skonį
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Druska 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Vandenyje ištirpinkite druską.
- Miltus sumaišykite su aliejumi ir vandeniu.
- Viską gerai išminkykite, kol masė taps elastinga, tuomet įdėkite į dubenį, apdenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandžiui.
- Po pusvalandžio tešlą padalinkite į 8 didesnius ar 12 mažesnių rutuliukų, kuriuos iškočiokite į 2-3mm storio apskritimus.
- Sausą keptuvę įkaitinkite ir kepkite tortilijas kiekvieną pusę po 45sekundes, nors laikas priklausys nuo karščio ir tortilijos storio. Kepkite kol tešla pabals, iškils pūslytės.
- Iškepusias tortilijas dėkite į drėgną rankšluostuką, kad tortilijos vėstant nesukietėtų, o būtų minkštos ir būtų galima lengvai jas susukti.