Morkų užtepelė su medumi
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 5, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Pusryčiams ar užkandžiams puikiai tinkanti morkų užtepėlė su medumi. Tepame ant duonelių, skrebučių ar trapučių! Skaniai sūriai saldu. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Morkos 300 g
- Lukštentos saulėgrąžos 70 g
- Medus Pagal skonį
- Citrinos sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Morkas išverdame vandenyje arba garuose.
- Saulėgrąžas pakepiname keptuvėje, kol gražiai paskrus.
- Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės, o jeigu norite, kad būtų ką pakramtyti, saulėgrąžas dėkite paskutines.
- Skonis labai maloniai sūriai saldus.
- Labai skanu su įvairiomis duonelėmis, skrebučiais ar trapučiais.