Morkų užtepelė su medumi

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Pusryčiams ar užkandžiams puikiai tinkanti morkų užtepėlė su medumi. Tepame ant duonelių, skrebučių ar trapučių! Skaniai sūriai saldu. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Morkos 300 g
  • Lukštentos saulėgrąžos 70 g
  • Medus Pagal skonį
  • Citrinos sultys 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Morkas išverdame vandenyje arba garuose.
  2. Saulėgrąžas pakepiname keptuvėje, kol gražiai paskrus.
  3. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės, o jeigu norite, kad būtų ką pakramtyti, saulėgrąžas dėkite paskutines.
  4. Skonis labai maloniai sūriai saldus.
  5. Labai skanu su įvairiomis duonelėmis, skrebučiais ar trapučiais.

Panašūs receptai