Morkų traškučiai
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Vietoj nesveikų bulvių traškučių ir bandykite pilnus vitaminų morkų traškučius.
Ingredientai
- Morkos (storos) 1 kg
- Alyvuogių aliejus 60 ml
- Druska Pagal skonį
- Kuminas (maltas) 5 g
- Cinamonas (maltas) 5 g
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
- Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Pradėdami pjaustyti nuo storosios morkos pusės, pasviru kampu pjaukite plonus griežinėlius. Ploniausią morkos dalį nepjaustykite - atidėkite sriubai.
- Pjaustytas morkas sudėkite į indą, apipilkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, lengvai pamaišykite, kad pasidengtų kiekvienas gabaliukas.
- Gabaliukus vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite, kol morkos apskrus ir taps traškios.