Morkų traškučiai

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Vietoj nesveikų bulvių traškučių ir bandykite pilnus vitaminų morkų traškučius.

Ingredientai

  • Morkos (storos) 1 kg
  • Alyvuogių aliejus 60 ml
  • Druska Pagal skonį
  • Kuminas (maltas) 5 g
  • Cinamonas (maltas) 5 g

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.
  2. Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Pradėdami pjaustyti nuo storosios morkos pusės, pasviru kampu pjaukite plonus griežinėlius. Ploniausią morkos dalį nepjaustykite - atidėkite sriubai.
  3. Pjaustytas morkas sudėkite į indą, apipilkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, lengvai pamaišykite, kad pasidengtų kiekvienas gabaliukas.
  4. Gabaliukus vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite, kol morkos apskrus ir taps traškios.

Panašūs receptai