Morkų traškučiai

Vietoj nesveikų bulvių traškučių ir bandykite pilnus vitaminų morkų traškučius.

Vietoj nesveikų bulvių traškučių ir bandykite pilnus vitaminų morkų traškučius.

Ingredientai

Morkos (storos) 1 kg
Alyvuogių aliejus 60 ml
Druska Pagal skonį
Kuminas (maltas) 5 g
Cinamonas (maltas) 5 g
  • 1

    Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C. Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi.

  • 2

    Nuplaukite ir nuskuskite morkas. Pradėdami pjaustyti nuo storosios morkos pusės, pasviru kampu pjaukite plonus griežinėlius. Ploniausią morkos dalį nepjaustykite - atidėkite sriubai.

  • 3

    Pjaustytas morkas sudėkite į indą, apipilkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, lengvai pamaišykite, kad pasidengtų kiekvienas gabaliukas.

  • 4

    Gabaliukus vienu sluoksniu išdėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite, kol morkos apskrus ir taps traškios.

Rekomendacijos jums:

Panašūs receptai

Rūkytas kumpis su obuoliais 15min
Ant griliaus keptų daržovių sumuštinis 15min