Moliūgų piurė
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Nurodymai, kurie padės pasigaminti moliūgų piure, kurią puikiai panaudosite kituose receptuose - sriubai, pyragui gaminti.
Ingredientai
- Moliūgas (2-3kg svorio) 1 vnt
- Smulki jūros druska (neprivaloma) 1 žiupsnelis
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių C.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Moliūgą nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, išimkite minkštimą su sėklomis ir atsargiai nulupkite arba nupjaukite kietą žievę. Tada moliūgą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sudėkite ant kepimo skardos. jeigu norite, galite pabarstyti žiubsneliu druskos, tai padės atsiskleisti moliūgo skoniui.
- Kepkite apie 30-50 min., iki kol peiliu galite lengvai įpjauti moliūgą.
- Jį atvėsinkite ir, pasinaudodami maisto smulkintuvu, sutrinkite iki vientosis masės.
- Laikykite sandariame indelyje šaldytuve iki vienos savaitės arba užšaldykite ir laikykite iki 3 mėn.