Mojito kokteilis

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

MOJITO – aistringa gaiva, atkeliavusi pas mus iš Kubos ir labai greitai tapusi sensacija. Tai vienas žinomiausių gėrimų, kurį geria visame pasaulyje. Jį pažįsta kiekvienas barmenas.

Ingredientai

  • Laimo sultys 25 ml
  • Romas baltas 50 ml
  • Sodos vanduo Pagal skonį
  • Mėtos lapeliai 12 vnt
  • Rudasis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Šviežių mėtų lapelius (12 vnt.) įmetame į stiklinę, kurioje pateiksime gėrimą. Prieš tai galima juos šiek tiek sulamdyti ir patrinti jais stiklinės kraštą, kad aromatas (geriant kokteilį) visada būtų šalia.
  2. Įdedame du laimo ketvirčius (iš vieno galime išspausti šiek tiek sulčių, tačiau tai nebūtina); galima tiesiog išspausti sultis iš laimų, tačiau originalus Mojito privalo savo sudėtyje turėti du gražius laimo ketvirčius, tad geriausia tiesiog įmesti gabaliukus į stiklinę.
  3. Labai atsargiai (nesuplėšydami lapelių) sutriname laimus bei mėtas švelniais judesiais (laimų sultys susijungs su mėtų lapelių sultimis ir pajusime labai gaivų aromatą). Lapeliai neturi būti plėšomi, kadangi maži gabaliukai vėliau pro šiaudelį pateks į burną, kas nėra labai malonu. Pakanka gerai juos sulamdyti, kad imtų skirtis aromatas.
  4. Įberiame 1 - 2 šaukštus cukraus (mes siūlome naudoti rudąjį (cukranendrių) cukrų, kadangi jis suteikia savitą prieskonį).
  5. Viską pakartotinai (tik kelis kartus) sugrūdame, kad cukrus sugertų mėtų bei laimų sultis.
  6. Pripildome stiklinę ledukais (galima naudoti smulkintą ledą – kokteilis atrodys grakščiau).
  7. Įpilame į tą pačią stiklinę 50 ml romo.
  8. Užpilame šiek tiek gazuoto mineralinio vandens, tačiau svarbu nepadauginti, nes turi jaustis mėtų bei citrinų skonis su labai lengvu burbuliukų pojūčiu. Jeigu persistengsime, pagaminsime sau didelę stiklinę Mojito skonio mineralinio vandens – fiasko! Mes rekomenduojame naudoti visai nedaug mineralinio. Vietoj mineralinio galima naudoti Sprite limonadą, tačiau jis turi savyje daug nereikalingų medžiagų. Pakankamas cukraus kiekis ir šiek tiek mineralinio – geriau nei Sprite limonadas.
  9. Panardiname į stiklinę ilgą šaukštą ir atsargiai pamaišome visą turinį, kad susimaišytų cukrus, mėtos, laimai bei romas su mineraliniu, tačiau nemaišome stipriai, nes visas turinys turi likti stiklinės dugne. Mėtos neturi iškilti į viršų.
  10. Papuošiame gėrimą keliais mėtų lapeliais bei laimo griežinėliu. Skanaus!
  11. Patarimas: gerdami Mojito kokteilį nemaišome jo savo šiaudeliu labai stipriai, nes sutriks medžiagų pusiausvyra: sultys, romas ir cukrus bus praskiesti vandeniu ir skonis nubluks. Pati skaniausia Mojito dalis yra stiklinės dugne, kur “maudosi” mėtos ir laimai, tad nereikia ilgai žaisti su ledukais stiklinėje.
  12. Svarbu žinoti: skabydami lapelius būkite atsargūs ir nesuplėšykite jų. Patartina atsargiai nuplėšti lapelius prie pat stiebo. Žiūrėkite, kad visi produktai būtų švieži (tiek mėtos, tiek laimai), nes Mojito kokteilis būtent ir pasižymi gaiviu skoniu bei energizuojančiu, tonizuojančiu poveikiu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!