Mini čeburekai su krienų padažu
Šefo receptai
Įkėlė: Geg 31, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.
Šie mažučiai čeburekai puikiai tiks tiek užkandžiams, tiek ir sotiems pietums ar vakarienei. Patarimas - gaminkite daugiau, nes jie susivalgo akimirksniu - tiesiog pernelyg skanūs! :)
Ingredientai
- Kapota neriebi aviena 400 g
- Svogūnas 1 vnt
- Kiaušiniai (L dydžio) 1 vnt
- Verdantis vanduo 1 stiklinė (-ės)
- Miltai 3 stiklinė (-ės)
- Druska 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Aliejus kepimui 500 ml
- Riebus graikiškas jogurtas 500 ml
- Krienai 1 šaukštas (-ai)
- Ridikėliai 5 vnt
Eiga
- Pirmiausiai pasiruošiame tešlą: inde sumaišome persijotus miltus, druską ir, įpylę stiklinę verdančio vandens, greitai permaišome, kad neliktų sausų miltų.
- Į šią masę supilame išlydytą sviestą, išmaišome ir įmušame kiaušinį. Suminkome tešlą, jei trūksta miltų, jų pridedame po truputį.
- Smulkiai kapotą avieną sumaišome su supjaustytu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
- Stalą pabarstome miltais ir labai plonai iškočiojame tešlą, su turima forma ar puodeliu išspaudžiame apskritimus, dedame įdarą ir labai gerai užspaudžiame kraštus.
- Įkaitiname aliejų, dedame čeburekus (gerai būtų, kad aliejus juos apsemtų) ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Išėmus iš aliejaus čeburekus, dedame ant popierinio rankšluoščio, kad pašalintume riebalų perteklių.
- Čeburekus tiekiame su krienų padažu, kuris ruošiamas taip: į riebų graikišką jogurtą arba grietinę dedame šaukštą krienų, druskos, pipirų ir kelis smulkiai supjaustytus ridikėlius, viską išmaišome.
- Padažą galima gardinti ir įvairiomis žolelėmis: krapais, petražolėmis, kalendromis.
- Skanaus :)
- P. S. Iš šių ingredientų paruošime maždaug 25-30 mini čeburekų.