Mini čeburekai su krienų padažu

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
1 val.

Šie mažučiai čeburekai puikiai tiks tiek užkandžiams, tiek ir sotiems pietums ar vakarienei. Patarimas - gaminkite daugiau, nes jie susivalgo akimirksniu - tiesiog pernelyg skanūs! :) 

Ingredientai

  • Kapota neriebi aviena 400 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Kiaušiniai (L dydžio) 1 vnt
  • Verdantis vanduo 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 3 stiklinė (-ės)
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai 1 žiupsnelis
  • Aliejus kepimui 500 ml
  • Riebus graikiškas jogurtas 500 ml
  • Krienai 1 šaukštas (-ai)
  • Ridikėliai 5 vnt

Eiga

  1. Pirmiausiai pasiruošiame tešlą: inde sumaišome persijotus miltus, druską ir, įpylę stiklinę verdančio vandens, greitai permaišome, kad neliktų sausų miltų.
  2. Į šią masę supilame išlydytą sviestą, išmaišome ir įmušame kiaušinį. Suminkome tešlą, jei trūksta miltų, jų pridedame po truputį.
  3. Smulkiai kapotą avieną sumaišome su supjaustytu svogūnu, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Stalą pabarstome miltais ir labai plonai iškočiojame tešlą, su turima forma ar puodeliu išspaudžiame apskritimus, dedame įdarą ir labai gerai užspaudžiame kraštus.
  5. Įkaitiname aliejų, dedame čeburekus (gerai būtų, kad aliejus juos apsemtų) ir apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. Išėmus iš aliejaus čeburekus, dedame ant popierinio rankšluoščio, kad pašalintume riebalų perteklių.
  7. Čeburekus tiekiame su krienų padažu, kuris ruošiamas taip: į riebų graikišką jogurtą arba grietinę dedame šaukštą krienų, druskos, pipirų ir kelis smulkiai supjaustytus ridikėlius, viską išmaišome.
  8. Padažą galima gardinti ir įvairiomis žolelėmis: krapais, petražolėmis, kalendromis.
  9. Skanaus :)
  10. P. S. Iš šių ingredientų paruošime maždaug 25-30 mini čeburekų.

Panašūs receptai