Midus
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Medus 4 l
- Vanduo 20 l
- Apyniai 200 g
- Mielės 20 g
- Duona Pagal skonį
Eiga
- Medų ištirpinti vandenyje. Pusę šio skysčio (apie 10 1) perkošti per tankią medžiagą supilti jį į didelį puodą ir atžymėti. Po to supilti ir likusį skystį. Virinti, kol vandens nugaruoja iki pirmos atžymos, t.y. nuverda pusė naudoto skysčio
- . Tada vėl pripilti 10 l šalto vandens, sudėti apynius ir dar kartą virti iki nugaruoja skystis iki atžymos. Antrą kartą nuvirtą skystį perpilti į kitą indą, atvėsinti iki 25°C temperatūros, sudėti ant duonos plutos užteptas mieles ir palikti iki pradės rūgti (apie 1 - 2 savaites).
- rūgti skystį nukošti, supilti į ąžuolinę statinaitę, sandariai užkimšti ir brandinti. Laikyti šaltoje patalpoje. Midus subręsta per 6 - 10 metų.