Meksikietiška „Quesadilla“ su triušiena
Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Meksikietiška „Quesadilla“ su „Lapino puota“ triušiena - paprastas, skanus, sotus ir greitai paruošiamas patiekalas. Galite juo mėgautis, kaip užkandžiu ar pasiruošti pietums į darbą. ✔️ „Lapino puota“ produktai patogiai supakuoti, juos lengva paruošti bei pritaikyti skirtingiems receptams. ✔️ Triušienos mėsa supjaustyta patogaus dydžio gabaliukais, todėl galima iškart iš jos gaminti patiekalus; ✔️ Tobulas triušienos skonis, kuris beveik nesiskiria nuo vištienos; ✔️ Žinojimas, kad valgai sveiką, organizmui naudingą mėsą - liesa, daug baltymų ir geležies turinti triušiena laikoma viena sveikiausių ir švariausių mėsos rūšių.
Ingredientai
- Šviežia triušienos mėsa „Lapino puota“ 125 g
- Tortilijos lakštai 4 vnt
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Tarkuotas sūris 60 g
- Paprika 1 vnt
- Vidutinis svogūnas 1 vnt
- Pomidorai 2 vnt
- Kitos daržovės Pagal skonį
- Įvairūs prieskoniai (druska, pipirai, raudonėlis, bazilikas, česnakas ir kt.) Pagal skonį
- Jogurto-majonezo padažas (arba kitas jums patinkantis padažas) Pagal skonį
Eiga
- Paruoškite triušieną - ją supjaustykite mažais gabaliukais, pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais.
- Paruoškite daržoves - svogūnus ir paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais, iš pomidorų išimkite sultingą dalį su sėklytėmis ir taip pat supjaustykite nedideliais kubeliais. Jeigu norite, galite naudoti ir kitas daržoves - morkas, kopūstus, brokolius, kalafiorus, jalapeno pipirą ir kt.
- Įkaitinkite keptuvę su lašeliu alyvuogių aliejaus ir dėkite kepti triušieną. Jai iškepus, sudėkite daržoves. Papildomai galite mišinį pagardinti druska, pipirais, jūsų mėgstamais prieskoniais, ar trintu česnaku. Kepkite, kol daržovės suminkštės, o pomidorų sultys išgaruos.
- Švarioje keptuvėje įkaitinkite lašelį alyvuogių aliejaus ir apkepkite tortilijas: dėkite tortiliją į keptuvę, jos vieną pusę pakepkite apie 2 min., kol gražiai paruduos, išimkite iš keptuvės (antra pusė tegul lieka nekepta). Dėkite kitą tortiliją, vieną jos pusę apkepkite, apverskite, kad apkeptų kitą pusė, o tuo metu ant viršaus dėkite įdarą - triušienos ir daržovių mišinį (vienodu sluoksniu paskirstykite ant visos tortilijos), o ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį. Tada ant įdaro uždėkite pirmąją tortiliją apkepta puse žemyn. Palaukite, kol sūris išsilydys ir abi tortilijos sulips, o tada apverskite ir apkepkite pirmos tortilijos antrą pusę.
- „Quesadilla“ supjaustykite trikampėliais ir patiekite su jūsų mėgstamu padažu. Rekomenduojame pasigaminti jogurto-majonezo padažą.