Marinuotas liežuvis

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Puikus receptas šventėms ir ne tik.

Ingredientai

  • Kiaulės liežuvis 1 kg
  • Malti pipirai 1 vnt
  • Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Lauro lapai 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį

Eiga

  1. Išspaudžiame spaustuku nuluptą česnako galvutę, sutriname lauro lapelius, sugrūdame kalendos grūdelius.
  2. Nuplauname liežuvius, nusausiname, įtriname paruoštais prieskoniais, sudedame į emaliuotą indą ir paliekame vėsiai 3 - 4 paroms.
  3. Marinuotą liežuvį verdame pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje 1,5 - 2 val. Išvirusį liežuvį staigiai įmerkiame į šaltą vandenį ir nulupame jo odelę.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai