Marinuotas liežuvis
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 4, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Puikus receptas šventėms ir ne tik.
Ingredientai
- Kiaulės liežuvis 1 kg
- Malti pipirai 1 vnt
- Juodieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Lauro lapai 1 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
Eiga
- Išspaudžiame spaustuku nuluptą česnako galvutę, sutriname lauro lapelius, sugrūdame kalendos grūdelius.
- Nuplauname liežuvius, nusausiname, įtriname paruoštais prieskoniais, sudedame į emaliuotą indą ir paliekame vėsiai 3 - 4 paroms.
- Marinuotą liežuvį verdame pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje 1,5 - 2 val. Išvirusį liežuvį staigiai įmerkiame į šaltą vandenį ir nulupame jo odelę.
- Skanaus:)