Marinuota skumbrė aliejuje

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Marinuotos skumbrės aliejuje receptas. Tokiu pačiu būdu galite marinuoti ir silkę.

Ingredientai

  • Skumbrė 3 vnt
  • Aliejus 100 ml
  • Vanduo 300 ml
  • Actas 3 šaukštas (-ai)
  • Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Lauro lapai 2 vnt
  • Svogūnas 2 vnt
  • Aitrioji paprika Pagal skonį

Eiga

  1. Sutvarkykite skumbrę ir ją išdarinėkite, po to žuvį supjaustykite gabaliukais.
  2. Į dubenį ar stiklainį supilkite vandenį, suberkite druską, gerai išmaišykite, kad druska ištirptų.
  3. Sudėkite skumbrės gabaliukus, porą lauro lapelių, uždenkite indelį, pripildydami indelį taip, kad žuvis būtų gerai suspausta. Marinuokite apie 6 val.
  4. Skumbrės gabaliukus išimkite iš dubens, skystį išpilkite. Į dubenį sudėkite supjaustytus svogūnus, išspauskite česnako, supilkite acto, aliejaus ir gerai išmaišykite.
  5. Sudėkite skumbrės gabaliukus, pabarstykite pipirais, aitriosios paprikos milteliais, uždenkite lėkšte, gerai prispauskite ar sudėkite į stiklainį ir 3 val. dėkite pasimarinuoti į šaldytuvą.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai