Marinuota skumbrė aliejuje
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Marinuotos skumbrės aliejuje receptas. Tokiu pačiu būdu galite marinuoti ir silkę.
Ingredientai
- Skumbrė 3 vnt
- Aliejus 100 ml
- Vanduo 300 ml
- Actas 3 šaukštas (-ai)
- Druska 3 arb. šaukštelis (-iai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Lauro lapai 2 vnt
- Svogūnas 2 vnt
- Aitrioji paprika Pagal skonį
Eiga
- Sutvarkykite skumbrę ir ją išdarinėkite, po to žuvį supjaustykite gabaliukais.
- Į dubenį ar stiklainį supilkite vandenį, suberkite druską, gerai išmaišykite, kad druska ištirptų.
- Sudėkite skumbrės gabaliukus, porą lauro lapelių, uždenkite indelį, pripildydami indelį taip, kad žuvis būtų gerai suspausta. Marinuokite apie 6 val.
- Skumbrės gabaliukus išimkite iš dubens, skystį išpilkite. Į dubenį sudėkite supjaustytus svogūnus, išspauskite česnako, supilkite acto, aliejaus ir gerai išmaišykite.
- Sudėkite skumbrės gabaliukus, pabarstykite pipirais, aitriosios paprikos milteliais, uždenkite lėkšte, gerai prispauskite ar sudėkite į stiklainį ir 3 val. dėkite pasimarinuoti į šaldytuvą.
- Skanaus!