Ledai su pistacijomis
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
3 val.
Naminiai ledai su pistacijomis.
Ingredientai
- Natūralaus jogurto 1.5 l
- Klevų sirupo 150 ml
- Pistacijos 80 g
- Vanilinis cukrus 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Pasiruoškite koštą jogurtą: į kiaurasamtį įtieskite keliais sluoksniais sulankstytą marlės gabalą. Supilkite jogurtą. Marlės audinio kampus užlenkite į vidų. Kiaurasamtį įstatykite į didesnį indą, kad būtų kur nuvarvėti skysčiui.
- Taip paruoštą jogurtą dėkite į šaldytuvą (ne į šaldymo kamerą) ir palikite 6 valandoms. Nuvarvėjusį skystį išpilkite, jogurtą išimkite ir naudokite ledų gamybai.
- Pasigamintą jogurtą gerai išsukite su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite išgliaudytus ir susmulkintus pistacijų riešutus
- Masę dėkite į metalinį arba plastikinį indą ir palikite šaldymo kameroje 2 valandoms. Pradėjusią stingti masę gerai permaišykite ir vėl statykite šalti. Praėjus dar 1 valandai vėl permaišykite.
- Praėjus dar 2-3 valandoms jau galite skanauti ledus. Jei gaminsite ne rankiniu būdu, bet ledų gaminimo prietaisu - laikykitės gamintojo nurodymų.
- Iš 1,5 litro natūralaus jogurto pasigaminsite apie 720 g košto jogurto. Ilgas procesas, tačiau gaunasi natūralūs bei skanūs pistacijų ledai