Lavašo vyniotinis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Lavašo vyniotinis
Ingredientai
- Lavašas 3 vnt
- Tunas 1 skardinė (-ės)
- Morkos 2 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Majonezas 4 šaukštas (-ai)
- Lydytas sūrelis 170 g
Eiga
- Kiekvieną lavašo lapą sutepti skirtingais įdarais.
- I lapas: sudėti tuną, užberti smulkintus žalumynus.
- II lapas: smulkiai sutarkuotas morkas sudėti ant lavašo, į majonezą išspausti česnaką ir labai plonu sluoksniu sutepti morkas.
- III lapas: lavašą sutepti lydytu sūreliu.
- Susukti į vyniotinį pirmą lavašo lapą su tunu. Tuomet ant viršaus apvynioti lavašą su morkomis ir pabaigai uždėti lapą su lydytu sūriu. Gautą vyniotinį suvynioti į maistinę plėvelę ir mažiausiai 2 val. pastatyti į šaldytuvą. Prieš pateikiant, vyniotinį supjaustyti 1,5 - 2 cm griežinėliais.