Lašiša ir ryžiais įdaryti pomidorai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Lengvai paruošiamas ir skanus daržovių patiekalas.
Ingredientai
- Pomidorai 8 vnt
- Virti ryžiai 150 g
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Petražolės Pagal skonį
- Šaltai rūkyta lašiša 30 g
- Alyvuogių aliejus 5 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.
- Pomidorus nuplauname ir nusausiname. Nupjauname pomidorų kepurėles, tačiau jų neišmetame, nes prireiks vėliau.
- Šaukšteliu išskobiame kiekvieno pomidoro vidų, o minkštimą sudedame į atskirą dubenėlį.
- Išskobtus pomidorus sudedame į lėkštę, išskobtąja dalimi į apačią, ir leidžiame šiek tiek nuvarvėti.
- Kol pomidorai medituoja pasiruošime įdarą.
- Virtus ryžius sumaišome su išspaustomis arba susmulkintomis česnako skiltelėmis taip pat sudedame susmulkintą lašišą ir petražoles. Įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir įberiame šiek tiek druskos.
- Imame anksčiau išskobtą minkštimą ir sietelio, rankų ar šaukšto pagalba nupilame pomidorų sulčių perteklių į puodelį ar kitą indą. Nusunktą minkštimą dedame į dubenį su ryžiais ir viską gerai išmaišome.
- Prieš dėdami į pomidorus įdaro, šiek tiek juos pabarstykime druska.
- Į indą, kuriame kepsime pomidorus, įpilame šaukštą alyvuogių aliejaus ir ranka ar šepetėliu tolygiai paskirstome.
- Sudedame įdarytus pomidorus. Kiekvienam jų uždedame anksčiau nupjautas kepurėles. Apšlakstome likusiu aliejumi ir nusunktomis pomidorų sultimis. Jei sulčių yra itin mažai (reikia apie 3 šaukštų), tada galima apšlakstyti vandeniu.
- Kepame orkaitėje apie 25 minutes.