Kūčia
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tradicinis Kūčių patiekalas
Ingredientai
- Kviečiai 2 stiklinė (-ės)
- Medus 2 šaukštas (-ai)
- Aguonos 300 g
- Razinos Pagal skonį
- Lazdyno riešutai Pagal skonį
- Migdolai Pagal skonį
Eiga
- Kviečius nuplauti, užpilti vandeniu ir palikti per naktį, kad jie išbrinktų. Po to juos išvirti. Grūdams suminkštėjus, nukošti ir atvėsinti.
- Aguonas užplikyti, kiek palaikius, nukošti bei du kartus permalti mėsmale arba sugrūsti grūstuve.
- Razinas nuplauti ir nusausinti.
- Riešutus trumpai pakepinti sausoje keptuvėje, nulupti jų rudą luobelę ir sukapoti.
- Viską suberti į molinį dubenėlį ir gerai išmaišyti. Valgyti šaltą su medumi, užpiltą spanguolių kisieliumi ar aguonų pienu arba saldytu vandeniu.