Kūčia

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tradicinis Kūčių patiekalas

Ingredientai

  • Kviečiai 2 stiklinė (-ės)
  • Medus 2 šaukštas (-ai)
  • Aguonos 300 g
  • Razinos Pagal skonį
  • Lazdyno riešutai Pagal skonį
  • Migdolai Pagal skonį

Eiga

  1. Kviečius nuplauti, užpilti vandeniu ir palikti per naktį, kad jie išbrinktų. Po to juos išvirti. Grūdams suminkštėjus, nukošti ir atvėsinti.
  2. Aguonas užplikyti, kiek palaikius, nukošti bei du kartus permalti mėsmale arba sugrūsti grūstuve.
  3. Razinas nuplauti ir nusausinti.
  4. Riešutus trumpai pakepinti sausoje keptuvėje, nulupti jų rudą luobelę ir sukapoti.
  5. Viską suberti į molinį dubenėlį ir gerai išmaišyti. Valgyti šaltą su medumi, užpiltą spanguolių kisieliumi ar aguonų pienu arba saldytu vandeniu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!