Kruasanai
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Mieli skanūs maži kruasaniukai, kurie pagardins kiekvieno pietų stalą.
Ingredientai
- Miltai 300 g
- Mielės 12 g
- Cukraus pudra 40 g
- Sviestas 150 g
- Kiaušiniai 1 vnt
- Pienas 1 l
Eiga
- Į išsijotus miltus pilame druską, pieną, cukraus pudrą, kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
- Tuomet dėti ištrintas mieles ir masę minkyti tol, kol gausis vientisa elastinga tešla. Tešlą uždengti drėgnu rankšluosčiu ir palikti apie 2 val. kildinti šiltoje vietoje. ( Tešlos tūris turi padvigubėti).
- Tuomet spustelėkite tešlą - ji turi atšokti. Ir vėl reikia susukti tešlą į rankšluostį ir dėti valandai į šaldytuvą.
- Sviestui leisti suminkštėti ir tada kočėlu išvolioti. Iškočioti tešlą, suformuoti stačiakampį ir į vidurį padėti sviestą. Užlenkti tešlos galus taip, kad per gautus sulenkimus, ją būtų galima padalinti į 4 dalis.
- Pusvalandžiui dar įdedame į šaldytuvą. Išvoliokite tešlą kočėlu ir peiliu į trikampiukus
- Susukite trikampius, pradedant nuo plačios jų dalies ir išdėliokite ant šlakeliu aliejum išteptos kepimo skardos.
- Aptepkite kruasanus kiaušinio plakiniu. Kepti 220 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių tol kol gražiai parus.