Krevečių vėrinukai

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.

Šie krevečių vėrinukai gali būti tiek pagrindiniu patiekalu (patiekiant su ryžiais), tiek gardžiu priedu prie salotų, tiek puikiu užkandžiu. 

Ingredientai

  • Didžiosios tigrinės krevetės 450 g
  • Adžiga 2 šaukštas (-ai)
  • Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
  • Cukrus 2 šaukštas (-ai)
  • Laimas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)

Eiga

  1. Šaldytas krevetes atitirpiname ir nuimame uodegėles.
  2. Iš adžikos, sojų padažo, cukraus, laimo sulčių ir susmulkinto česnako sumaišome marinatą, kuriuo užpilame krevetes ir paliekame mažiausiai 2 val. marinuotis.
  3. Išėmę krevetes iš marinato, jas susmeigiame ant medinių iešmelių (iešmelius prieš tai pamirkome vandenyje apie 15 min.). Krevečių vėrinukus kepame orkaitėje apie 10 min., įjungę grilio funkciją.
  4. Patiekiame su virtais ryžiais ir mėgstamu padažu.
  5. P.S. Nuo krevečių likusį marinatą galime trumpai pakaitinti keptuvėje - gausis aštrus, bet itin skanus padažas.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!