Krevečių vėrinukai
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
#jūrosgėrybiųpatiekalai #užkandžiai #velykųpatiekalai #Šv.valentinod.receptai #gimtadieniopatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
2 val. 30 min.
Šie krevečių vėrinukai gali būti tiek pagrindiniu patiekalu (patiekiant su ryžiais), tiek gardžiu priedu prie salotų, tiek puikiu užkandžiu.
Ingredientai
- Didžiosios tigrinės krevetės 450 g
- Adžiga 2 šaukštas (-ai)
- Sojos padažas 2 šaukštas (-ai)
- Cukrus 2 šaukštas (-ai)
- Laimas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
Eiga
- Šaldytas krevetes atitirpiname ir nuimame uodegėles.
- Iš adžikos, sojų padažo, cukraus, laimo sulčių ir susmulkinto česnako sumaišome marinatą, kuriuo užpilame krevetes ir paliekame mažiausiai 2 val. marinuotis.
- Išėmę krevetes iš marinato, jas susmeigiame ant medinių iešmelių (iešmelius prieš tai pamirkome vandenyje apie 15 min.). Krevečių vėrinukus kepame orkaitėje apie 10 min., įjungę grilio funkciją.
- Patiekiame su virtais ryžiais ir mėgstamu padažu.
- P.S. Nuo krevečių likusį marinatą galime trumpai pakaitinti keptuvėje - gausis aštrus, bet itin skanus padažas.
- Skanaus:)