Kokteilis "filipai"
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Flipai naudingi ir maistingi švelnūs gėrimai, kuriuos galima pateikti net antriems pusryčiams. Dažniausiai jie ruošiami iš uogų tyrės, kiaušinio trynio, sirupo, citrinos, ledų.
Ingredientai
- Šilauogės 50 g
- Šilauogės 30 ml
- Citrinų sultys 10 ml
- Vaniliniai ledai 50 g
- Pienas Pagal skonį
- Plakta grietinėlė Pagal skonį
Eiga
- Perrinktos šilauogės nuplaunamos ir sutrinamos . Gauta masė kartu su sirupu, citrinų sultimis ir kiaušinio tryniu plaktuve dar maišoma apie 10 sek.
- Į stiklinę sudedami ledai, o ant jų užpilama šilauogių tyrė, jei reikia – užpilama pieno. Viskas šaukšteliu iš lėto išmaišoma ir papuošiama plaktos grietinėlės kauburėliu ant jo paberiant šilauoges. Pateikiama su kokteiliniu šaukšteliu.