Kokteilis "filipai"

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Flipai naudingi ir maistingi švelnūs gėrimai, kuriuos galima pateikti net antriems pusryčiams. Dažniausiai jie ruošiami iš uogų tyrės, kiaušinio trynio, sirupo, citrinos, ledų.

Ingredientai

  • Šilauogės 50 g
  • Šilauogės 30 ml
  • Citrinų sultys 10 ml
  • Vaniliniai ledai 50 g
  • Pienas Pagal skonį
  • Plakta grietinėlė Pagal skonį

Eiga

  1. Perrinktos šilauogės nuplaunamos ir sutrinamos . Gauta masė kartu su sirupu, citrinų sultimis ir kiaušinio tryniu plaktuve dar maišoma apie 10 sek.
  2. Į stiklinę sudedami ledai, o ant jų užpilama šilauogių tyrė, jei reikia – užpilama pieno. Viskas šaukšteliu iš lėto išmaišoma ir papuošiama plaktos grietinėlės kauburėliu ant jo paberiant šilauoges. Pateikiama su kokteiliniu šaukšteliu.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!