Kmynų gira
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 11, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Pasigaminkime tikrą girą namuose ir mėgaukimės kartu su šeima bei draugais.
Ingredientai
- Kmynai 1/2 kg
- Vanduo 8 l
- Cukrus 0.8 kg
- Mielės 40 g
- Razinos 25 g
Eiga
- Kmynus nuplauname, supilame į didesnį puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 0,5 val., kol kmynų nuoviras pasidaro nekartus. Ataušinus, skystį nukošiame, sudedame cukrų ir jame išleistas mieles.
- Indą su gira uždengiame ir laikome šiltai, kad įrūgtų. Rauginame apie 1 parą, nugriebdami paviršiuje atsirandančias putas. Tada girą išpilstome į švarius butelius, pripildami jos iki butelio kaklelio ir pridėdami po 2-3 razinas.
- Gerai užkimštus, pripildytus butelius parą palaikome kambario temperatūroje, o vėliau juos laikome vėsioje patalpoje, gulsčiai. Gerti galime po 2-3 dienų.
- Skanaus:)