Kmynų gira

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Pasigaminkime tikrą girą namuose ir mėgaukimės kartu su šeima bei draugais. 

Ingredientai

  • Kmynai 1/2 kg
  • Vanduo 8 l
  • Cukrus 0.8 kg
  • Mielės 40 g
  • Razinos 25 g

Eiga

  1. Kmynus nuplauname, supilame į didesnį puodą, užpilame vandeniu ir verdame apie 0,5 val., kol kmynų nuoviras pasidaro nekartus. Ataušinus, skystį nukošiame, sudedame cukrų ir jame išleistas mieles.
  2. Indą su gira uždengiame ir laikome šiltai, kad įrūgtų. Rauginame apie 1 parą, nugriebdami paviršiuje atsirandančias putas. Tada girą išpilstome į švarius butelius, pripildami jos iki butelio kaklelio ir pridėdami po 2-3 razinas.
  3. Gerai užkimštus, pripildytus butelius parą palaikome kambario temperatūroje, o vėliau juos laikome vėsioje patalpoje, gulsčiai. Gerti galime po 2-3 dienų.
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai