Klasikinis glintveinas

Šefo receptai
Įkėlė: Gruod 1, 2016
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.

Ingredientai

  • Vanduo Pagal skonį
  • Cukrus Pagal skonį
  • Cinamono lazdelės 1 vnt
  • Apelsinai 1 vnt
  • Gvazdikėliai 10 vnt
  • Sausas raudonasis vynas 750 ml

Eiga

  1. Į puodą supilti vandenį, cukrų, įdėti cinamono lazdelę ir maišant kiek pakaitinti.
  2. Apelsiną perpjauti pusiau į puodą su prieskoniais išspausti jo sultis. Apelsino žievelę prismaigstyti gvazdikėlių ir taip pat sudėit į puodą. Vis pamaišant, ant nestiprios kaitros, skystį kaitinti apie pusę valandos, kol jis pasidarys klampus.
  3. Tada supilti vyną, uždengus puodo dangtį pakaitinti, bet neužvirti.
  4. Nukaitus, karštą glintveiną išpilstyti į vyno bokalus

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!