Klasikinis glintveinas
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Vanduo Pagal skonį
- Cukrus Pagal skonį
- Cinamono lazdelės 1 vnt
- Apelsinai 1 vnt
- Gvazdikėliai 10 vnt
- Sausas raudonasis vynas 750 ml
Eiga
- Į puodą supilti vandenį, cukrų, įdėti cinamono lazdelę ir maišant kiek pakaitinti.
- Apelsiną perpjauti pusiau į puodą su prieskoniais išspausti jo sultis. Apelsino žievelę prismaigstyti gvazdikėlių ir taip pat sudėit į puodą. Vis pamaišant, ant nestiprios kaitros, skystį kaitinti apie pusę valandos, kol jis pasidarys klampus.
- Tada supilti vyną, uždengus puodo dangtį pakaitinti, bet neužvirti.
- Nukaitus, karštą glintveiną išpilstyti į vyno bokalus