Kiaušinių likeris su cinamonu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Ingredientai
- Cukrus 250 g
- Pienas Pagal skonį
- Cinamonas 2 vnt
- Kiaušinio trynys 6 vnt
- Romas Pagal skonį
Eiga
- Pusę cukraus su pienu ir cinamono lazdelėmis užvirti. Lazdeles ištraukti, ir pasidėti šone. Likusį cukrų su kiaušinių tryniais supilti į dubenį, esantį karštame vandenyje. Gerai suplakti (kol suputos) rankiniu mikseriu.
- Karštą pieną supilti į kiaušinių trynių masę ir tol plakti šluotele, kol masė pradės tvirtėti. Per rėtį perpilti į kitą dubenį. Apie 3 minutes palikti, kad šiek tie atvėstų. Lėtai įmaišyti romą.
- Kiaušinių likerį supilstyti į švarius butelius. Į kiekvieną įmesti po cinamono lazdelę. Butelius uždaryti ir atvėsinti.