Keptos krevetės su kokosais ir alumi

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Puikus užkandis - keptos krevetės su kokosais ir alumi. 

Ingredientai

  • Kiaušiniai 1 vnt
  • Miltai 150 g
  • Alus 150 ml
  • Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Smulkintas kokosas 2 stiklinė (-ės)
  • Krevetės 24 vnt
  • Aliejus 600 ml

Eiga

  1. Krevečių kiautus nulupame, jas išdarinėjame palikdami uodegas.
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišome pusę stiklinės miltų su alumi ir kepimo milteliais. Antrame dubenyje pasiruošiame ketvirtį stiklinės miltų, trečiajame - kokosų drožles.
  3. Laikydami krevetes už uodegų, panardiname jas į miltus, perteklių nupurtome. Toliau merkiame jas į kiaušinių ir alaus mišinį, leidžiame pertekliui nuvarvėti. Pavoliojame krevetes kokosuose ir sudedame ant vaškinio popieriaus. 30 minučių palaikome šaldytuve. Įkaitiname aliejų gilioje keptuvėje iki 175°C.
  4. Krevetes kepame dalimis, vieną kartą apversdami (maždaug 2-3 minutes arba kol įgaus auksinį atspalvį). Ištraukiame naudodami kiaurasamtį. Patiekiame karštas su savo mėgstamu padažu.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai