Keptos krevetės su kokosais ir alumi
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
#gimtadieniopatiekalai #jūrosgėrybiųpatiekalai #Šv.valentinod.receptai #užkandžiai #velykųpatiekalai
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Puikus užkandis - keptos krevetės su kokosais ir alumi.
Ingredientai
- Kiaušiniai 1 vnt
- Miltai 150 g
- Alus 150 ml
- Kepamieji milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
- Smulkintas kokosas 2 stiklinė (-ės)
- Krevetės 24 vnt
- Aliejus 600 ml
Eiga
- Krevečių kiautus nulupame, jas išdarinėjame palikdami uodegas.
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišome pusę stiklinės miltų su alumi ir kepimo milteliais. Antrame dubenyje pasiruošiame ketvirtį stiklinės miltų, trečiajame - kokosų drožles.
- Laikydami krevetes už uodegų, panardiname jas į miltus, perteklių nupurtome. Toliau merkiame jas į kiaušinių ir alaus mišinį, leidžiame pertekliui nuvarvėti. Pavoliojame krevetes kokosuose ir sudedame ant vaškinio popieriaus. 30 minučių palaikome šaldytuve. Įkaitiname aliejų gilioje keptuvėje iki 175°C.
- Krevetes kepame dalimis, vieną kartą apversdami (maždaug 2-3 minutes arba kol įgaus auksinį atspalvį). Ištraukiame naudodami kiaurasamtį. Patiekiame karštas su savo mėgstamu padažu.
- Skanaus:)