Kepti obuoliai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Cinamonas 3 vnt
- Citrinų sultys 5 vnt
- Cukrus 3 stiklinė (-ės)
- Muškatas 3 vnt
- Obuoliai 10 vnt
- Razinos Pagal skonį
- Vanduo 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros
- Nuplaukite obuolius, atsargiai iš viršaus išimkite obuolio viduriuką su stiebeliu ir kauliukais, nepradurkite obuolio kiaurai, 1-2 cm sluoksnio palikite.
- Obuolio viršuje truputi iš kraštų aplupkite odelę ratu maždaug (¼ viso obuolio)
- Idėkite obuolius į kepimo skardą, sumaišykite vandenį su cintrinų sultimis ir į kiekvieną obuolį ipilkite maždaug vieną valgomąjį šaukštą gauto mišinio. Likusį mišinį galite supilti į kepimo skardą.
- Kiekvieną obuolį užpildykite lygiomis dalimis razinų.
- Sumaišykite cinamoną, muskatą ir cukrų tarpusavyje. Įberkite truputį į obuolius, likusia dalimi apibarstykite skystį kepimo skardoje.
- Kepkite apie 40 minučių, kol obuoliai suminkštės. Bekepdami keletą kartų apipilkite obuolius skardoje esančiu skysčiu.
- Pateikite šiltus. Skanaus.