Kepti įdaryti kiaušiniai
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt
- Sviestas 50 g
- Malti džiuvesėliai 1 šaukštas (-ai)
- Grietinė Pagal skonį
- Svogūnų laiškai Pagal skonį
- Petražolės Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Kiaušinius kieti išvirti ir atvėsinti. Nenuluptus kiaušinius atsargiai perpjauti išilgai, stengiantis nesumaigyti lukštų. Iš lukštų išimti trynius ir baltymus, susmulkinti ir suberti į dubenėlį.
- Masę pasūdyti, suberti pipirus, svieste pakepintus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, supilti grietinę ar majonezą, gerai išmaišyti ir sukrauti ją į kiaušinių lukštų puseles, Taip paruoštas puseles apibarstyti džiūvėsėliais ir lukštu į viršų, dėti į keptuvę su įkaitintu sviestu. Ant nestiprios kaitros kepti 5 - 8 min,. kol įšyla kiaušinio masė.
- Galima patiekti karštus, neišimant iš lukštų ir atvėsintus, be lukšto. Puošti petražolėmis ar kitais žalumynais