Kepta traški vištiena

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Puikus receptas, kaip pasigaminti traškią vištieną.

Ingredientai

  • Vištiena 2 kg
  • Pasukos 1 stiklinė (-ės)
  • Miltai 400 g
  • Raudonieji pipirai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Aliejus 2000 ml

Eiga

  1. Supjaustome vištieną gabaliukais.
  2. Miltus suberiame į didelį plastikinį maišelį (pilkite, atsižvelgdami į kepamos vištienos kiekį). Pagardiname miltus paprika, druska ir pipirais (paprika padeda viščiukui apskrusti).
  3. Panardiname vištienos gabaliukus į pasukas, įdedame juos į maišą su miltais, uždarome maišą ir kratome, kol gerai aplips. Padedame vištieną ant padėklo ir leidžiame pastovėti, kol įgaus reikiamą konsistenciją (kelias minutes).
  4. Į didelę keptuvę įpilame augalinio aliejaus. Įkaitiname iki labai karštos ugnies ir įdedame kiek įmanoma daugiau vištienos gabaliukų. Skrudiname vištieną karštame aliejuje, kol gerai apskrus abi pusės.
  5. Kai apskrunda, sumažiname ugnį ir uždengiame keptuvę. Kepame 30 minučių (vištiena bus iškepusi, tačiau ne traški). Tam, kad vištiena būtų traški, nuimame dangtį, padidiname ugnį ir kepame tol, kol taps traški.
  6. Skanaus!

Panašūs receptai