Kepta duona su sūriu ir majonezu

Šefo receptai
Įkėlė: Bal 9, 2019
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Paprastai nepaprasta kepta lietuviška duona su sūriu, majonezu ir česnaku. Puikiai tinka prie alaus, ar tuomet, kai norisi sočių užkandžių.

Ingredientai

  • Juoda duona 400 g
  • Sūris 200 g
  • Majonezas 5 šaukštas (-ai)
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Aliejus 2 stiklinė (-ės)

Eiga

  1. Supjaustome duoną skiltelėmis (galime naudoti ir baltą duoną).
  2. Sutarkuojame sūrį, sudedame majonezą ir smulkiai supjaustome česnaką.
  3. Užviriname aliejų puode ir įdedame kepti duoną į aliejų (galime kepti ir keptuvėje).
  4. Duonai baigiant keptis, pašildome sūrį su majonezu iki vientisos masės.
  5. Iškepusią duoną apibarstome druska ir įtriname česnaku.
  6. Užtepame padažą ant duonos arba galime kiekvieną duonos skiltelę pamirkyti į padažą ir gražiai sudėti duonos gabalėlius į lėkštę.
  7. Skanaus!

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!