Kepta duona su sūriu ir majonezu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Paprastai nepaprasta kepta lietuviška duona su sūriu, majonezu ir česnaku. Puikiai tinka prie alaus, ar tuomet, kai norisi sočių užkandžių.
Ingredientai
- Juoda duona 400 g
- Sūris 200 g
- Majonezas 5 šaukštas (-ai)
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Aliejus 2 stiklinė (-ės)
Eiga
- Supjaustome duoną skiltelėmis (galime naudoti ir baltą duoną).
- Sutarkuojame sūrį, sudedame majonezą ir smulkiai supjaustome česnaką.
- Užviriname aliejų puode ir įdedame kepti duoną į aliejų (galime kepti ir keptuvėje).
- Duonai baigiant keptis, pašildome sūrį su majonezu iki vientisos masės.
- Iškepusią duoną apibarstome druska ir įtriname česnaku.
- Užtepame padažą ant duonos arba galime kiekvieną duonos skiltelę pamirkyti į padažą ir gražiai sudėti duonos gabalėlius į lėkštę.
- Skanaus!