Kepta avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šis avižinių dribsnių košės receptas yra tobulas sveikų pusryčių deserto receptas. Tai yra tarpinis variantas tarp avižinės košės dubenėlio ir avižinio sausainio. Be to, šio patiekalo likučius galima pasišildyti kitą dieną ir greitai bei sveikai papusryčiauti. Jį netgi galima vėliau valgyti šaltą, tarsi javainių batonėlį.

Ingredientai

  • Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druskos 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pieno 1 stiklinė (-ės)
  • Bananai 2 vnt
  • Riešutų sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Klevų sirupas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės esencija 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinis 1 vnt

Eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepame riebalais.
  2. Dideliame inde sumaišome avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilame pieną, įmušame didelį kiaušinį, įdedame 1 gerai šakute sutrintą bananą, riešutų sviestą, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišome.
  3. Masę supilame į riebalais išteptą indą. Jei norite, ant viršaus uždėkite supjaustytą bananą (bekepant jis šiek tiek apskrus). Jei skanesnis šviežio banano skonis, bananą uždėkite jau ant iškepusios masės.
  4. Kepame 20 - 30 minučių, kol pasieksime norimą konsistenciją. Kepant 30 min. košė pasidaro kieta - kaip javainių batonėlis. Jei norisi minkščiau, kepame trumpiau.
  5. Ant viršaus užpilame klevų sirupo, sumaišyto su riešutų sviestu. Gausime tobulą skonį.
  6. Skanaus:)

Panašūs receptai