Kepta avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu

Šefo receptai
Įkėlė: Sau 26, 2018
Sudėtingumas:
Vidutinis
Porcijos:
3 porcijos
Paruošimo laikas:
5min

Šis avižinių dribsnių košės receptas yra tobulas sveikų pusryčių deserto receptas. Tai yra tarpinis variantas tarp avižinės košės dubenėlio ir avižinio sausainio. Be to, šio patiekalo likučius galima pasišildyti kitą dieną ir greitai, bei sveikai papusryčiauti. Jį netgi galima vėliau valgyti šaltą tarsi javainių batonėlį.

Ingredientai

  • Avižų dribsniai 2 stiklinė (-ės)
  • Kepimo milteliai 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Druskos 1/2 arb. šaukštelis (-iai)
  • Cinamonas 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Pieno 1 stiklinė (-ės)
  • Bananai 2 vnt
  • Riešutų sviestas 2 šaukštas (-ai)
  • Klevų sirupas 2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės esencija 1 arb. šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinis 1 vnt

Eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepkite riebalais.
  2. Dideliame inde sumaišykite avižinius dribsnius, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite pieną, įmuškite didelį kiaušinį, įdėkite 1 gerai šakute sutrintą bananą, riešutų sviestą, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
  3. Masę supilkite į riebalais išteptą indą. Jei norite ant virus uždėkite supjaustytą bananą (bekepant jis šiek tiek apskrus). Jei skaniau šviežio banano skonis, bananą uždėkite jau ant iškepusios masės.
  4. Kepkite 20-30 minučių, kol pasieksite norimą konsistenciją. Kepant 30 min košė pasidaro kieta, kaip javainių batonėlis. Jei normsi minkščiau, kepkite trumpiau.
  5. Ant viršaus užpilkite klevų sirupo sumaišyto su riešutų sviestu. Gausite tobulą skonį.

Panašūs receptai