Kepenų paštetas

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.

Kai norisi sočiai užkąsti - puikus užkandžių receptas. 

Ingredientai

  • Jaučio kepenys 750 g
  • Lašinukai 150 g
  • Kiaušiniai 2 vnt
  • Sultinys 250 g
  • Svogūno roputės 1 vnt
  • Morkos 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Pipirai Pagal skonį
  • Muškato riešutas Pagal skonį

Eiga

  1. Kepenis nuplauname ir supjaustome gabalais. Į puodą sudedame supjaustytus lašinukus, morkas, svogūnus ir pakepiname. Kai masė gerai įkaista, sudedame kepenis. Kiek pakepus, supilame sultinį, pasūdome ir ant nestiprios kaitros troškiname, kol viskas suminkštėja.
  2. Atvėsusias kepenis kartu su daržovėmis du kartus permalame mėsmale. Į šią masę po vieną sudedame kiaušinius ir labai gerai (iki purumo) išsukame.
  3. Formą (skardą), kurioje bus kepamas paštetas, ištiesiame kepimo popieriumi. Ištepę ją riebalais, supilame paruoštą masę ir kepame 160-170° C temperatūroje, kol paštetas atšoks nuo sienelių (apie 30 min.).
  4. Skanaus:)

Panašūs receptai