Kepenų paštetas
Šefo receptai
Įkėlė: Bal 18, 2019
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
1 val.
Kai norisi sočiai užkąsti - puikus užkandžių receptas.
Ingredientai
- Jaučio kepenys 750 g
- Lašinukai 150 g
- Kiaušiniai 2 vnt
- Sultinys 250 g
- Svogūno roputės 1 vnt
- Morkos 1 vnt
- Druska Pagal skonį
- Pipirai Pagal skonį
- Muškato riešutas Pagal skonį
Eiga
- Kepenis nuplauname ir supjaustome gabalais. Į puodą sudedame supjaustytus lašinukus, morkas, svogūnus ir pakepiname. Kai masė gerai įkaista, sudedame kepenis. Kiek pakepus, supilame sultinį, pasūdome ir ant nestiprios kaitros troškiname, kol viskas suminkštėja.
- Atvėsusias kepenis kartu su daržovėmis du kartus permalame mėsmale. Į šią masę po vieną sudedame kiaušinius ir labai gerai (iki purumo) išsukame.
- Formą (skardą), kurioje bus kepamas paštetas, ištiesiame kepimo popieriumi. Ištepę ją riebalais, supilame paruoštą masę ir kepame 160-170° C temperatūroje, kol paštetas atšoks nuo sienelių (apie 30 min.).
- Skanaus:)