Karaimų kibinai

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Kada paskutinį kartą gaminotės kibinus namuose? Kas ką besakytų, bet namuose su meile pagaminti, ką tik išpkepti tikri karaimų kibinai yra tikrai žymiai skanesni už bet kokius pirktinius. Todėl raitojamės rankoves ir gaminamės! 

Ingredientai

  • Miltai 900 g
  • Sviestas 400 g
  • Grietinė 300 g
  • Kiaušiniai 5 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Aviena 500 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Persijojame miltus ir dubenyje išminkome juos su sviestu. Supilame grietinę ir išplaktus kiaušinius. Įdedame porą žiupsnelių druskos. Viską gerai išminkome ir palaikome šaldytuve apie 2 valandas.
  2. Mėsą susmulkiname nedideliais kubeliais, svogūną - mažais gabalėliais. Įberiame prieskonių ir įpilame kelis šaukštus vandens.
  3. Tešlą padaliname į maždaug 20 lygių kamuoliukų. Iš kiekvieno formuojame paplotėlius, į vidurį dedame šaukštą mėsos ir perlenkę perpus suspaudžiame ir sukame pynutę (lyg darytume virtinius).
  4. Sudedame į riebalais išteptą skardą, patepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie 25 minutes gerai įkaitintoje orkaitėje.
  5. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!