Kalakutienos mėsainiai su kepintu baklažanu
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.
Kalakutienos mėsainiai su kepintu baklažanu
Ingredientai
- Kalakutiena 400 g
- Baklažanai 1 vnt
- Petražolės 2 šaukštas (-ai)
- Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
- Citrinų sultys 1 vnt
- Česnakų skiltelės 1 vnt
- Pomidorai 4 riekė (-ės)
- Druska Pagal skonį
- Juodieji pipirai Pagal skonį
- Sojos padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)
Eiga
- Baklažaną lengvai ištepkite aliejumi, suvyniokite į kepimo foliją ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 45 min., vieną kartą apversdami.
- Baklažaną išimkite iš orkaitės, išvyniokite ir leiskite kiek praaušti. Tuomet perpjaukite pusiau, atsargiai išskobkite, odelę išmeskite. Minkštimą sudėkite į trintuvę ir sutrinkite. Atsidėkite ketvirtį puodelio. Į likusią masę pilkite 2 valg.šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis ir česnaką, įberkite druskos ir maltų pipirų, išmaišykite ir atsidėkite.
- Į maltą kalakutieną supilkite atsidėtą ketvirtį puodelio baklažano piure, suberkite petražoles, sojos padažą ir gerai išmaišykite.
- Suformuokite keturis maltinukus. Įkaitinkite kepsninę. Prieš pradėdami kepti maltinukus juos kiek patepkite aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite maltinukus skirdami maždaug 4 min. vienai pusei, po to atsargiai apverskite ir kepkite dar apie 3 min. arba kol įsitikinsite, kad jie visiškai iškepę.
- Dėkite kiekvieną maltinuką ant vienos bandelės pusės, ant jo – po šaukštą baklažano piure su prieskoniais, salotos lapą ir pomidoro skiltelę. Viską uždenkite kita bandele.
- Galite patiekti ir tiesiog su duona, o baklažaną ir daržoves – kaip garnyrą šalia.