Kalakutienos mėsainiai su kepintu baklažanu

Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
30 min.

Kalakutienos mėsainiai su kepintu baklažanu

Ingredientai

  • Kalakutiena 400 g
  • Baklažanai 1 vnt
  • Petražolės 2 šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus 4 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys 1 vnt
  • Česnakų skiltelės 1 vnt
  • Pomidorai 4 riekė (-ės)
  • Druska Pagal skonį
  • Juodieji pipirai Pagal skonį
  • Sojos padažas 1 arb. šaukštelis (-iai)

Eiga

  1. Baklažaną lengvai ištepkite aliejumi, suvyniokite į kepimo foliją ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 45 min., vieną kartą apversdami.
  2. Baklažaną išimkite iš orkaitės, išvyniokite ir leiskite kiek praaušti. Tuomet perpjaukite pusiau, atsargiai išskobkite, odelę išmeskite. Minkštimą sudėkite į trintuvę ir sutrinkite. Atsidėkite ketvirtį puodelio. Į likusią masę pilkite 2 valg.šaukštus alyvuogių aliejaus, citrinos sultis ir česnaką, įberkite druskos ir maltų pipirų, išmaišykite ir atsidėkite.
  3. Į maltą kalakutieną supilkite atsidėtą ketvirtį puodelio baklažano piure, suberkite petražoles, sojos padažą ir gerai išmaišykite.
  4. Suformuokite keturis maltinukus. Įkaitinkite kepsninę. Prieš pradėdami kepti maltinukus juos kiek patepkite aliejumi ir pabarstykite druska bei pipirais. Kepkite maltinukus skirdami maždaug 4 min. vienai pusei, po to atsargiai apverskite ir kepkite dar apie 3 min. arba kol įsitikinsite, kad jie visiškai iškepę.
  5. Dėkite kiekvieną maltinuką ant vienos bandelės pusės, ant jo – po šaukštą baklažano piure su prieskoniais, salotos lapą ir pomidoro skiltelę. Viską uždenkite kita bandele.
  6. Galite patiekti ir tiesiog su duona, o baklažaną ir daržoves – kaip garnyrą šalia.

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!