Jautienos vyniotinis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Jautienos vyniotinis
Ingredientai
- Jautiena 1 kg
- Kiauliena 300 g
- Kiaušiniai 3 vnt
- Pienas Pagal skonį
- Morkos 2 vnt
- Žirniai 100 g
- Pipirai Pagal skonį
- Druska Pagal skonį
Eiga
- Jautieną atpjauti taip, kad būtų kaip galima didesnis paviršius ir ištiesti ant drobelės ar celofano. Išmušti mediniu plaktuku ir pagardinti druska ir pipirais. Tada ant jos paviršiaus plonai paskleisti faršą.
- Iš kiaušinių ir pieno, kiek pasūdžius, iškepti ploną omletą. Jį uždėti ant paskleisto faršo sluoksnio. Ant omleto sudėti šiaudeliais supjaustytas morkas, žirnelius ir atsargiai susukti.
- Vyniotinį suvynioti į drobelę ar maistinę plėvelę ir apie 2 valandas virti pasūdytame ir prieskoniais pagardintame vandenyje.
- Išvirusį vyniotinį paslėgti ir atvėsinti tame pat sultinyje, kuriame virė