Itališkas kalakutienos sumuštinis
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Itališkų kalakutienos sumuštinių receptas paprastas, todėl puikiai tiks paruošti vaikams į mokyklą. Šį sumuštinį galima valgyti karštą, bet jis gardus ir šaltas.
Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 šaukštas (-ai)
- Garstyčios Pagal skonį
- Kalakutiena 4 vnt
- Čederio sūris 1 riekė (-ės)
Eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir ant skardos, išteptos alyvuogių aliejumi, pašildykite dvi riekes itališkos duonos arba dvi bandelės puseles. Kepkite, kol duona ar bandelė sušils (apie 2-3 minutes).
- Vieną riekę ar bandelės puselę ištepkite garstyčiomis. Jei gaminate vaikams, garstyčių naudokite tik šiek tiek, bet mėgstantiems aštrumą suaugusiems garstyčių nepagailėkite. Garstyčios puikiai dera su kalakutiena.
- Ant garstyčių dėkite keptą kalakutienos krūtinėlę (tinka kepto kalakuto likučiai, kalakutienos krūtinėlės kumpis, arba keptuvėje su alyvuogių aliejumi kepta, itališkais prieskoniais ir druska ištrinta krūtinėlė). Tada dėkite sūrį. Ant viršaus uždėkite antrą duonos riekę ar bandelės puselę.
- Pakaitinkite sumuštinį orkaitėje 2-3 minutes.