Gvakamolė
Porcijos:
4 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Gvakamolės padažą pritaikysite ne vienam užkandžiui.
Ingredientai
- Avokadai 4 vnt
- Citrina 1 vnt
- Pomidoras 1 vnt
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Juodieji pipirai 1 šaukštas (-ai)
- Česnakas 1 skiltelė (-ės)
- Kalendra Pagal skonį
Eiga
- Perpjaukite avokadus pusiau ir išimkite jų kauliukus. Avokadų masę atskirkite nuo odelės ir sudėkite į didelį dubenį bei pamaišykite.
- Įdėkite smulkiai supjaustytą pomidorą ir smulkintą česnako skiltelę.
- Dėkite kapotą kalendrą. Viską pagardinkite druska (geriausia jūros druska) ir pipirais. Gautą masę gerai išmaišykite ir paragaukite. Jie trūksta skonio – dar kartą pagardinkite prieskoniais.
- Šis padažas puikiai tiks su bulvių traškučiais arba tortilijomis.