Grill daržovės su avokado ir mėtų padažu

Porcijos:
2 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
45 min.

Šiame užkandyje keptos daržovės tobulai dera su avokado ir mėtų padažu - daržovių saldžiarūgštumas ir avokado bei mėtų gaiva stebina skonio derme. Tai gali būti tiek puikus užkandis, tiek, tiesą sakant, ir puikūs lengvi pietūs ar vakarienė. Ragaujame? Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui

Ingredientai

  • Avokadai (dideli) 1 vnt
  • Žalios citrinos sultys 1 pusė stiklinės
  • Mėtų lapeliai 6 vnt
  • Persilado prieskoniai 3 šaukštas (-ai)
  • Kokoso kremas 2 šaukštas (-ai)
  • Morka 3 vnt
  • Burokėliai 2 vnt
  • Alyvuogių aliejus 2 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Susipjaustome nuluptą morką ir burokėlį nedidelėmis lazdelėmis, pašlakstome aliejumi ir apibarstome prieskoniais.
  2. Daržoves išdėliojame į kepimo indą ant kepimo popieriaus ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  3. Kol kepa daržovės, į elektrinį smulkintuvą sudedame avokado minkštimą, kokoso kremą, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, sudedame mėtų lapelius bei persilado prieskonius.
  4. Viską sumaišome iki vientisos masės ir patiekiame prie keptų daržovių.
  5. Skanaus :)

Panašūs receptai