Grikių duona be glitimo
Šefo receptai
Įkėlė: Spal 16, 2019
Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau
Kas gi gali būti geriau už ką tik namuose iškeptos duonos kvapą, pripildantį namus jaukumu? O kaip skanu - prie sriubų, su užtepėlėm ar tiesiog vieną! Taigi kepame grikių duoną - skanaus:)
Ingredientai
- Žali neskrudinti grikiai 400 g
- Druska 1 šaukštas (-ai)
- Medus 1.5 šaukštas (-ai)
- Kmynai 1 šaukštas (-ai)
- Aliejus 2 šaukštas (-ai)
- Grikių miltai 1 šaukštas (-ai)
Eiga
- Grikius perplauname, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir paliekame stovėti per naktį.
- Nupilame vandenį nuo išmirkytų grikių ir neperplautus grikius sutriname (nepertriname per daug, stengiamės masėje palikti matomus grikius).
- Įdedame druskos, medaus, aliejaus, miltų ir išmaišome.
- Supilame mišinį į kepimo formą (rekomenduojame iškloti kepimo popieriumi).
- Pabarstome kmynais ir padedame duoną rūgti šiltai (apie 25 °C), stebime - masė turėtų po pusdienio šiek tiek pakilti. Laikome per naktį.
- Kepame duoną orkaitėje apie 1 val. 180 °C.
- Mėgaujamės duona, kuri yra be glitimo, sveika ir neapsunkinanti :)