Grikių duona be glitimo

Porcijos:
1 porcijos
Sudėtingumas:
Pažengusiam
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Kas gi gali būti geriau už ką tik namuose iškeptos duonos kvapą, pripildantį namus jaukumu? O kaip skanu - prie sriubų, su užtepėlėm ar tiesiog vieną! Taigi kepame grikių duoną - skanaus:) 

Ingredientai

  • Žali neskrudinti grikiai 400 g
  • Druska 1 šaukštas (-ai)
  • Medus 1.5 šaukštas (-ai)
  • Kmynai 1 šaukštas (-ai)
  • Aliejus 2 šaukštas (-ai)
  • Grikių miltai 1 šaukštas (-ai)

Eiga

  1. Grikius perplauname, užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų ir paliekame stovėti per naktį.
  2. Nupilame vandenį nuo išmirkytų grikių ir neperplautus grikius sutriname (nepertriname per daug, stengiamės masėje palikti matomus grikius).
  3. Įdedame druskos, medaus, aliejaus, miltų ir išmaišome.
  4. Supilame mišinį į kepimo formą (rekomenduojame iškloti kepimo popieriumi).
  5. Pabarstome kmynais ir padedame duoną rūgti šiltai (apie 25 °C), stebime - masė turėtų po pusdienio šiek tiek pakilti. Laikome per naktį.
  6. Kepame duoną orkaitėje apie 1 val. 180 °C.
  7. Mėgaujamės duona, kuri yra be glitimo, sveika ir neapsunkinanti :)

Panašūs receptai