Gražaus vakaro užkandis
Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
5 min.
Išbandykite marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlę su pistacijomis. Skaniausias šis užkandis balkone, kai po lietaus nušvinta vakaro saulė ir, atrodo, net kvėpuoti pasidaro lengviau.
Ingredientai
- Batonas 8 riekė (-ės)
- Rikotos sūris 250 g
- Braškės 250 g
- Balzaminis actas 4 šaukštas (-ai)
- Cukrus 1 šaukštas (-ai)
- Druska Pagal skonį
- Bazilikų lapelių šviežių Pagal skonį
- Pistacijos Pagal skonį
Eiga
- Visų pirma reikia paruošti marinatą braškėms: balzaminį actą sumaišyti su cukrumi, pagardinti druska ir sudėti kapotus bazilikus. Braškes supjaustyti riekutėmis ir užpilti marinatu. Palaikyti keletą minučių (aš laikiau ilgiau - kol suruošiau visus kitus ingridientus).
- Batono riekeles paskrudinti (čia labai praverčia toaster’is). Nuo braškių nupilti skysčio perteklių. Ant batono tepti rikotos sūrį, dėti marinuotas braškes su bazilikais ir pabarstyti pistacijomis.