Gilių kava

Porcijos:
6 porcijos
Sudėtingumas:
Ekspertui
Paruošimo laikas:
5 val. ir daugiau

Gilių kava - tradicinis lietuviškas gėrimas, nuo seno gerai žinomas Lietuvoje. Ši kava neturi kofeino ir yra labai naudinga sveikatai - stiprina organizmą, šalina toksinus, stabdo viduriavimą, valo kraują, mažina cukraus kiekį kraujyje. 

Ingredientai

  • Pienas Pagal skonį
  • Gilės Pagal skonį

Eiga

  1. Gilių paruošimas kavai: surinktas ąžuolo giles padžioviname porą dienų, jas išlukštename ir verdame apie 1 val. kartu su pienu, kol gilės suminkštėja. Išvirusias giles išdžioviname, paskrudiname ir sumalame kavamale. Sumaltą kavą supilame į tamsaus stiklo indą, sandariai uždarome ir laikome sausoje vietoje.
  2. Kava: į užvirintą vandenį dedame 2 - 3 šaukštelius maltos gilių kavos (tiek jos reikia vienam kavos puodeliui paruošti). Verdame 2 - 3 min., užbaliname karšta grietinėle arba pienu, pasaldiname ir patiekiame.
  3. Skanaus:)

Panašūs receptai

www.kavosdraugas.lt | iki -40% kavos pupelėms Noriu!