Gaivi avinžirnių užtepėlė su pomidorais
Šefo receptai
Įkėlė: recipes.date.short.July 23, 2019
Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.
Tepame ant skrebučių, duonelių, trapučių ir užkandžiaujame arba lepinamės pusryčiaudami. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.
Ingredientai
- Avinžirniai 1 skardinė (-ės)
- Pomidorai 2 vnt
- Saulėje džiovinti pomidorai 50 g
- Svogūnas 1 vnt
- Česnakas 2 skiltelė (-ės)
- Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
- Druska, pipirai Pagal skonį
Eiga
- Svogūną ir česnaką pakepiname keptuvėje.
- Avinžirniai tinka tiek konservuoti, tiek virti. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės.
- Kaip ir daugeliui užtepėlių, patiekiant labai tinka pabarstyti kepintomis kanapių sėklomis (gali būti ir lukštentos).
- Skanaus užkandžiavimo :)