Gaivi avinžirnių užtepėlė su pomidorais

Porcijos:
10+ porcijos
Sudėtingumas:
Pradedančiajam
Paruošimo laikas:
15 min.

Tepame ant skrebučių, duonelių, trapučių ir užkandžiaujame arba lepinamės pusryčiaudami. Už receptą dėkojame ir linkėjimus siunčiame Rojaus daržui.

Ingredientai

  • Avinžirniai 1 skardinė (-ės)
  • Pomidorai 2 vnt
  • Saulėje džiovinti pomidorai 50 g
  • Svogūnas 1 vnt
  • Česnakas 2 skiltelė (-ės)
  • Citrinos sultys 1 šaukštas (-ai)
  • Druska, pipirai Pagal skonį

Eiga

  1. Svogūną ir česnaką pakepiname keptuvėje.
  2. Avinžirniai tinka tiek konservuoti, tiek virti. Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės.
  3. Kaip ir daugeliui užtepėlių, patiekiant labai tinka pabarstyti kepintomis kanapių sėklomis (gali būti ir lukštentos).
  4. Skanaus užkandžiavimo :)

Panašūs receptai